Record românesc cu costume populare

5.000 de români care s-au imbracat in costume populare au facut o utila repetitie pentru a intra in Cartea Recordurilor.

Organizatorii s-au gandit sa inscrie evenimentul in Cartea Recordurilor, dar o pot face abia 2017, pentru ca acum nu au reusit sa stranga suma necesară evaluarii Guinness Book, adica 10.000 de euro.

Evenimentul in care 5.000 de persoane imbracate in costume populare s-au prins in cea mai mare hora pe stadionul din Nasaud a avut loc pe 15 mai.

Fetele au imprumutat din lada bunicii ii populare romanesti brodate cu margele, zadii si naframe inflorate, in timp ce flacaii au purtat mandri camasi traditionale, ceptare cu ciucuri si clopuri impodobite cu pene de paun.

Virginia Linu, mester popular si doctor in etnografie: “Ne-am adunat astazi peste 5.000 de oameni in costum popular, ca sa aratam tuturor ca aici, in tara Nasaudului, e patria costumului popular. Noi avem datoria de a transmite mai departe generatiilor viitoare zestrea noastra pe care o avem si avem o zestre extraordinara.”

Cei care nu au imbracat straie traditionale, au ramas pe margine si au privit incantati spectacolul. Anul viitor, organizatorii vor sa inscrie evenimentul in Cartea Recordurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *